Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Ξεκίνησε η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν κι επανειλημμένα έχουμε τονίσει ότι αποτελεί ένα θέμα με διεθνείς απολήξεις που καμιά εσωτερική διαχείριση δεν μπορεί να το αποτρέψει πλήρως, είναι θετικό να υπάρχει άμεση και καλά σχεδιασμένη αντίδραση στα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή ώστε να μην καταστεί, για μια ακόμα φορά, η χώρα μας γη της επαγγελίας για τους λαθρομετανάστες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Επιχείρηση «σκούπα» υπό την ονομασία «Ξένιος Ζευς» ξεκίνησε από την Περασμένη Πέμπτη. Στις 2 Αυγούστου, στον Έβρο και την Παρασκευή το βράδυ, 3 Αυγούστου, στο κέντρο της Αθήνας μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο για την απώθηση από την μεθοριακή γραμμή και την απομάκρυνση από το κέντρο της Αθήνας, αντίστοιχα των παράνομων μεταναστών. Αν και ο κωδικός «Ξένιος Ζευς» παραπέμπει σε φιλοξενία η επιχείρηση έχει σκοπό να αποτρέψει την τυχόν είσοδο μεταναστών από την Συρία αλλά και να «καθαρίσει» , για μία ακόμη φορά, την πρωτεύουσα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 30 Ιουλίου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για ενδεχόμενο κύμα μετανάστευσης λόγω των γεγονότων στη Συρία απάντησε πως υπάρχει τεράστια ανησυχία και ότι «με την έγκριση του Πρωθυπουργού, 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Έβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=469724

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS