Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ , ΕΚΛΟΓΕΣ , ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ , ΝΔ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ - Χατζηγάκης – Ντόρα (τα στερνά τιμούν....)

Το έχουμε πει πολλές φορές ότι οι πολιτικές αποφάσεις του καθενός είναι θεμιτές και σεβαστές, εξίσου θεμιτή όμως είναι και η διερεύνηση του σκεπτικού και των κινήτρων της κάθε απόφασης, καθώς και του συνδυασμού της με τη συνολική πορεία και τις διαχρονικές θέσεις του κάθε πολιτικού. Ο Σωτήρης Χατζηγάκης επί σειρά ετών βουλευτής Τρικάλων και υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ, αφού έλαμψε δια της απουσίας του από την τελευταία μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, θεώρησε σκόπιμο με καθυστέρηση κάποιων μηνών να μας ενημερώσει για τις εκτιμήσεις του πάνω στην εκλογική προοπτική του κόμματος της κ.Μπακογιάννη.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο το ότι ενώ αποτελεί ακόμα εκλεγμένο βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπεύδει να εκθειάσει τις πιθανές εκλογικές επιδόσεις του ΔΗ.ΣΥ και να του επιφυλάξει και σημαντικό μετεκλογικό ρόλο, τη στιγμή μάλιστα που δημοσκοπικά κινείται σταθερά σε ρηχά νερά (πέριξ του 2%). Η προφανής διάθεση δημιουργίας εσωστρέφειας στη ΝΔ και στήριξης μιας προσπάθειας που δεν βρίσκει ιδιαίτερη ανταπόκριση είναι από μόνη της ένδειξη ανασφάλειας και σπασμωδικών κινήσεων.

Το χειρότερο με τη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και με άλλες, πχ του κ.Κιλτίδη, είναι ότι οι ίδιοι είχαν επανειλημμένα τοποθετηθεί απέναντι σε νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις αυτοαναγορεύοντας τους εαυτούς τους σε υπερασπιστές μιας πιο «λαϊκής» τοποθέτησης. Ειδικά ο κ.Χατζηγάκης έχει γράψει σειρά άρθρων και βιβλία γύρω από την ιδεολογική του προσέγγιση που συνάδει με τις αρχές μιας πιο «λαϊκής» δεξιάς. Που να αποδώσει λοιπόν ο πολίτης, αυτή τη «μεταστροφή» τους, πέρα από την προσωπική σχέση τους με την οικογένεια Μητσοτάκη και την ευγνωμοσύνη που της χρωστούν για την ανάδειξη τους στην πολιτική σκακιέρα;

Ειδικά όμως ο Τρικαλινός βουλευτής θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός τη στάση του απέναντι στους ψηφοφόρους της ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή, (τον οποίο επιχειρούν ατυχώς να εμπλέξουν όσοι θέλουν να υπερασπιστούν την Ντόρα, για να γίνουν πιο αρεστοί στα αυτιά του μέσου Νεοδημοκράτη) ενθυμούμενος τον τρόπο της τελευταίας εκλογής του, όταν βρέθηκε και λόγω της δισταυρίας να κατακτά διπλάσιο αριθμό ψήφων! Άραγε αυτό οφειλόταν μόνο στην υπουργική του θητεία ή μήπως συνεισέφερε καταλυτικά και η στήριξη των τοπικών κομματικών οργανώσεων, που στα πλαίσια των εσωκομματικών ισορροπιών και της ανάγκης εκλογής συγκεκριμένων υποστηρικτών της κ.Μπακογιάννη, τον ενίσχυσαν ώστε από την επισφαλή θέση στην οποία βρισκόταν το 2007 να αναδειχτεί μετά από πολλά χρόνια και πάλι πρώτος βουλευτής του νομού;

Υ.Γ. Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι η επιλογή χρόνου για αυτές τις δηλώσεις του κ.Χατζηγάκη οφείλεται, στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για την πιθανή συμμετοχή του υιού του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, μετά την αποχώρηση του ιδίου (και λόγω ηλικίας), η οποία μάλλον ναυαγεί!


Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος - Ψυχολόγος

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS