Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - «Απειλείται πλέον η οικονομική σταθερότητα της Γερμανίας»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι θεωρητικοί κήνσορες μερικές φορές εθελοτυφλούν περισσότερο κι από τους πολιτικούς! Η Γερμανία λοιπόν κακώς "λύγισε" κάτω από την πίεση των αγορών; Θα έπρεπε να επιτρέψει την μη ελέγξιμη πτώση Ισπανίας και Ιταλίας, ώστε να καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος οι γερμανικές εξαγωγές και να βιώσουν και οι ίδιοι μια σταθερή ύφεση για 1-2 χρόνια; Σοφές προσεγγίσεις!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αρνητικά για την Γερμανία αξιολογεί τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών του Μονάχου Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Handelsblatt υποστηρίζει ότι «απειλείται πλέον η οικονομική σταθερότητα της Γερμανίας».

Ο κ. Ζιν υποστηρίζει ότι η Γερμανία διέσωσε τις τράπεζες της Βρετανίας και της Γαλλίας και ανέλαβε τα βάρη των τραπεζών της νότιας Ευρώπης, ενώ, αναφερόμενος στους επενδυτές παγκοσμίως, σημειώνει ότι οι αγορές ηρέμησαν, «έφθασαν σχεδόν σε σημείο ευφορίας», διότι, όπως τονίζει, «οι επενδυτές βρίσκονταν ένα βήμα από την άβυσσο και σώθηκαν». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=158016&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS