Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ , BLOGS - Ένας χρόνος «ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Ένας χρόνος ραγδαίων και απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων. Ένας χρόνος επώδυνων κοινωνικών μεταβολών. Ένας χρόνος από τη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του, αυτό εδώ το μπλογκ. Η δημιουργία όπως και το όνομα του, οφείλονται στην πρωτοφανή μαχητικότητα και το δυναμισμό με τον οποίο οι πολίτες αποφάσισαν να παρακάμψουν τη λειτουργία των μηχανισμών και της κομματικής νομενκλατούρας και να πάρουν την τύχη της Κεντροδεξιάς παράταξης στα χέρια τους, εκλέγοντας στη θέση του Προέδρου της ΝΔ τον Αντώνη Σαμαρά.

Στην ψυχολογία η κατάσταση στην οποία κάποιος είναι τόσο επικεντρωμένος σε έναν στόχο, ώστε τη στιγμή της εκτέλεσης σχεδόν να χάνει τη συνειδητότητα του περιβάλλοντος περιγράφεται με τον απλοϊκό όρο «ροή». Είναι μια αίσθηση που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλοι μας την έχουμε βιώσει, και που πολύ συχνά περιγράφουν μεγάλοι αθλητές. Αυτή την κατάσταση μου θύμισε η εκλογική διαδικασία του Νοέμβρη του 2009. Κι αυτή την αίσθηση επιχειρεί το μπλογκ μας να διατηρήσει.

Με συχνές, πρωτότυπες αναλύσεις μας, για όλα τα σημαντικά εσωτερικά και εξωτερικά ζητήματα. Με αναπαραγωγή σε χωριστές σελίδες, ώστε να μην συγχέονται με την προσωπική μας άποψη, όλων των δημοσιευμάτων και αναρτήσεων που μπορεί να μας ενδιαφέρουν. Κυρίως όμως με συνέπεια, επιμονή και επιχειρήματα στη στήριξη της υπέρβασης των μεταπολιτευτικών παθογενειών, στην ανάδειξη των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, των άξιων και των αξιών.

Αυτή την επιδίωξη υποσχόμαστε να μην την προδώσουμε ποτέ. Με τη νέα μας μορφή και τη διενέργεια επιτυχημένων διαδκτυακών δημοσκοπήσεων, συνεχίζουμε να αναζητούμε το σφυγμό της κοινωνίας (τα σχόλια και οι παραινέσεις σας είναι τονωτική ένεση και παρακαταθήκη), να εκφράζουμε με παρρησία την άποψη μας, να διεκδικούμε όσα μας αξίζουν ως λαός κι ως έθνος. Η ψυχή και η θέληση των «Μαχητικών Πολιτών», όλων εμάς δηλαδή, θα παραμείνει σθεναρή.


Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος - Ψυχολόγος


Share/Bookmark

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS