Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Κοινωνία - "Ποιοί μένουν στα βαρέα και ανθυγιεινά"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μια ακόμα μεταρρύθμιση που χάνεται ανάμεσα στο λαϊκισμό και το καλοκαιρινό αεράκι! 50 χιλ λιγότεροι όσοι θα υπάγονται σε αυτές τις κατηγορίες, όταν τα αντίστοιχα ποσοστά σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες κινούνται σε εξαιρετικά χαμηλότερα επίπεδα! Σοβαρές μελέτες και φορέας παρακολούθησης των εξελίξεων είναι μάλλον μακρινά όνειρα!! Για τη δημιουργία εντυπώσεων, αναφέρεται αρχικά η αφαίρεση 100 - 120 χιλ από τους υπάρχοντες και στη τελευταία φράση του ρεπορτάζ προστίθεται και η υπαγωγή νέων 40 - 60 χιλ νέων εργαζομένων στο ειδικό καθεστώς!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των υπαγομένων στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Από την 1η Σεπτεμβρίου βγαίνουν από τη λίστα 120.000 άνδρες και γυναίκες. Το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων παραδόθηκε στον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη.


Εξαιρούνται 120.000 εργαζόμενοι από τον κατάλογο με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με τις αλλαγές να μπαίνουν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου. Με τις νέες ρυθμίσεις ο αριθμός όσων υπάγονται στο ειδικό αυτό καθεστώς θα πέσει σε 420.000, ενώ την ίδια στιγμή 40.000 άτομα διεκδικούν την ένταξή τους στα βαρέα.


Χθες η επιτροπή εμπειρογνωμόνων παρέδωσε το πόρισμά της στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, το οποίο στη συνέχεια θα δοθεί για διαβούλευση στους κοινωνικούς εταίρους. Στο πόρισμα καταγράφονται, μεταξύ άλλων, τα επαγγέλματα και οι ειδικότητες που πρέπει να εξαιρεθούν από αυτό το ειδικό καθεστώς... (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63250974


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS