Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Δούκας: "Είπα αυτό που έβλεπα να έρχεται"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - .Γνωστά στοιχεία. Δεδομένες ανησυχίες και αναφορές σε μέτρα που όσα προσπάθησε να προωθήσει η ΝΔ (ιδιωτικοποιήσεις, ενίσχυση τραπεζών) βρήκε σφόδρα απέναντι της την τότε "αντιεξουσιαστική" και σήμερα όψιμα και στρεβλά "μεταρρυθμιστική" παράταξη του Γ. Παπανδρέου. Είναι όμως απορίας άξιον, πως κάποιοι επιχειρούν να επανέλθουν στο προσκήνιο μέσα από διαπλεκόμενες διαδρομές (ελέω ΒΗΜΑΤΟΣ) και προσωπικές κινήσεις ετεροχρονισμένης "αναβάπτισης" της αξιοπιστίας τους. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Διευκρινήσεις για τις προειδοποιητικές επιστολές σχετικά με το χρέος που είχε στείλει στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, το Δεκέμβριο του 2008 και οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας από το "Βήμα της Κυριακής", έδωσε ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Η δημοσίευση των επιστολών προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.
Σημείωσε ότι εκείνη την περίοδο ήταν υφυπουργός Εξωτερικών, αλλά διέβλεπε ότι ο δανεισμός της χώρας θα ήταν δυσκολότερος και πρόσθεσε "ο δανεισμός θα ήταν πολύ υψηλότερος από αυτόν που θα χρειαζόταν με βάση το έλλειμμα, το οποίο προβλεπόταν ότι θα υπάρξει για το 2008 και το 2009. Έλεγα, λοιπόν, ότι θα έχουμε πρόβλημα με την αγορά. Είπα ότι χρειάζεται να γίνουν κάποια πράγματα επειγόντως, για να αναστραφεί αυτό το οποίο έβλεπα να έρχεται".
Πρόσθεσε πως "κανείς δεν είχε προβλέψει πόσο άγριο θα ήταν εκείνο το τσουνάμι" και γι' αυτό "είχαμε καταφέρει τότε να δανειστούμε για 20, 30 και 50 χρόνια", ενώ επέκρινε και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που ανέλαβε στη συνέχεια, καταλογίζοντάς της λάθη και καθυστερήσεις.(Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: NEWS.247



Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS