Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "11/9/2001: Δέκα χρόνια μετά..."

Μία δεκαετία πέρασε από την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους και την Ουάσινγκτον, που στοίχισε τη ζωή σχεδόν σε 3.000 ανθρώπους. Εκείνη την ημέρα ο κόσμος άλλαξε, οι ΗΠΑ έγιναν πιο εσωστρεφείς, η τρομοκρατία είχε προσλάβει μία νέα έννοια κι όλος ο κόσμος είχε βιώσει τη φρίκη και τον τρόμο με τις εικόνες των ανθρώπων που πηδούσαν από το καιγόμενο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου. Δέκα χρόνια μετά ο Οσάμα μπιν Λάντεν είναι νεκρός, οι μνήμες είναι ακόμη νωπές, ενώ η Αμερική δέχεται ολοένα και νέες απειλές.

«Αυξημένη επαγρύπνηση» ζήτησε ο Ομπάμα

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος προήδρευσε σύσκεψης στο Λευκό Οίκο, με τη συμμετοχή συμβούλων Εθνικής Ασφάλειας, και ζήτησε να «τηρηθεί μια αυξημένη επαγρύπνηση».

«Έδωσε εντολές στους συμβούλους Εθνικής Ασφάλειας να χειριστούν ενεργά οποιαδήποτε πληροφορία που συνιστά μια απειλή, να εγγυηθούν ότι θα τηρηθεί αυξημένη επαγρύπνηση, να είναι συγχρόνως σε ετοιμότητα την ώρα της επετείου» αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό μήνυμά του, ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε νωρίτερα ότι, μια δεκαετία μετά απ τις τρομοκρατικές επιθέσεις που άλλαξαν τον κόσμο «οι ΗΠΑ είναι σήμερα ισχυρότερες», ενώ «ο υπ' αριθμόν ένας εχθρός τους, η Αλ Κάιντα, πλέον ηττάται».

«Πολεμήσαμε την Αλ Κάιντα, όπως δεν το πράξαμε ποτέ κατά το παρελθόν. Χάρη στις ακάματες προσπάθειες των ενόπλων δυνάμεών μας, των μυστικών υπηρεσιών μας, των αρμοδίων του τομέα της Εσωτερικής ασφάλειας, είναι αναμφίβολο ότι οι ΗΠΑ είναι -σήμερα- ισχυρότερες, ότι η Αλ Κάιντα ηττάται» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=91590&catID=4


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS