Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Πορεία διαμαρτυρίας ατόμων με αναπηρία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν ένα κράτος δεν μπορεί να εξασφαλίσει ελάχιστες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και εργασίας για αυτούς που έχουν ανάγκη τη στήριξη του, τότε έχει αποτύχει ολοκληρωτικά στον προνοιακό ρόλο του. Η πικρή αλήθεια είναι ότι ούτε ως κράτος, ούτε ως κοινωνία διαθέτουμε την ανάλογη ευαισθησία και το σεβασμό για τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πορεία διαμαρτυρίας προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν σήμερα άτομα με αναπηρία και οι συγγενείς τους. Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας.

Λόγω της κινητοποίησης κλειστές ήταν στις 12.00 οι οδοί Πειραιώς από Σωκράτους και Σταδίου.

Τα αιτήματα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία είναι:

- Κατάργηση του νέου ΚΕΒΑ που σχεδιάστηκε στη λογική της μείωσης των πραγματικά αναπήρων, με σκοπό τη μείωση των κοινωνικών και προνοιακών παροχών και σχεδιασμός ενός Κανονισμού, ο οποίος θα αποδίδει με επιστημονικό τρόπο τα ποσοστά αναπηρίας και θα σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα της αναπηρίας.

- Τροποποίηση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο οποίος θα εγγυάται τη δωρεάν πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε κάθε σύγχρονη φαρμακευτική - θεραπευτική αγωγή, σε θεραπευτικά μέσα τεχνικά βοηθήματα τεχνικά μέσα υγείας σε κάθε θεραπευτική πράξη που κρίνεται αναγκαία για την ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνική ζωή της χώρας. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4679985


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS