Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Αυτός τα λέει, σε άλλους τα χρεώνει..."

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Να κάνεις λάθος είναι ένα πράγμα, αλλά να είσαι τόσο υποκριτής που να μην μπορείς καν να παραδεχτείς ότι οι δηλώσεις Βενιζέλου για ακίνδυνη "επιλεκτική χρεοκοπία" άνοιξαν τη συζήτηση, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Έχει  κι  η "προβολή" των συναισθημάτων σας σε άλλους, τα όρια της (θα ακούγατε στο "ντιβάνι" της ψυχανάλυσης). Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Καθησυχαστικός για τις εξελίξεις στην οικονομία επιχείρησε να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός, χθες, κατά την περιοδεία του στην Κω, όπου είχε συνάντηση με κομματικά στελέχη και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στο κλίμα έντονης αβεβαιότητας που προκλήθηκε με τις κυβερνητικές δηλώσεις περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας», ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών προς τη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ενέτεινε το κλίμα ανασφάλειας με τις προσωπικές του δηλώσεις, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες «να κλείσουν τα αφτιά τους στις σειρήνες τις καταστροφολογίας. Σε όσους ανεύθυνα θέλουν να σπείρουν τον πανικό. Αρκετά η εκμετάλλευση αυτή της πραγματικής ανασφάλειας, αρκετά η πολιτική του φόβου».

Επιχειρώντας δε να πείσει ότι η κυβέρνησή του έχει σχέδιο, υποστήριξε πως «εμείς ξέρουμε πού πάμε» και πρόσθεσε πως θα συνεχίσουμε να δίνουμε δύσκολες «μάχες».

Επισημαίνοντας πάντως την κρισιμότητα της συγκυρίας ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές για το μέλλον της Ευρώπης και πρέπει όλοι να αναλογιστούμε το βάρος των αποφάσεων». Νωρίτερα, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το πατριωτικό του προφίλ, που σύμφωνα με τις μετρήσεις έχει πληγεί εξαιτίας της πολιτικής του, δήλωσε πως «είμαι περήφανος για την Ελλάδα, την Ελλάδα που δίνει τη μάχη παντού, όπως κι εδώ, στην Κω, όπου με συλλογική προσπάθεια, με κοινή προσπάθεια, αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας και τον συνδέουμε με την ανάπτυξη, με δουλειές, με τον ποιοτικό τουρισμό».

Σχολιάζοντας, από την πλευρά του, την έκκληση του κ. Παπανδρέου προς τους πολίτες «να κλείσουν τα αφτιά στις σειρήνες της καταστροφολογίας, σε όσους ανεύθυνα θέλουν να σπείρουν πανικό, για όποιους λόγους», ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχελάκης δήλωσε πως «φτάσαμε στο σημείο να καταγγέλλουν το κλίμα ανασφάλειας αυτοί που καθημερινά, με πράξεις και δηλώσεις, το δημιουργούν». 

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS