Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - "1 στις 10 Ελληνίδες, θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σε μια συντηρητική κοινωνία όπως η Ελληνική, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι οι περισσότερες περιπτώσεις αποσιωπούνται εν τη γενέσει τους, το πιθανότερο είναι το φαινόμενο να αφορά πολύ περισσότερες γυναίκες. Αν μάλιστα κρίνουμε από το γεγονός ότι 5% δηλώνουν θύματα βιασμού είναι υποκριτικό να πιστεύουμε ότι οι μισές παρενοχλήσεις έχουν μια τόσο βίαιη κατάληξη!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Το 10% των Ελληνίδων που εργάζονται, έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ το 5% έχει πέσει και θύμα βιασμού. Τραγικά ποσοστά, με ανυπολόγιστες συνέπειες που δεν είναι δυνατόν να καταγραφούν, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε σωματικό επίπεδο για τα θύματα.

Οι ανεπιθύμητες σεξουαλικές προσεγγίσεις γίνονται συνήθως από προϊσταμένους ή συναδέλφους, ενώ το 85% των εργαζομένων γυναικών στον ιδιωτικό τομέα, που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, απολύονται!!!, ή παραιτούνται. Στον δημόσιο τομέα απλά μετατίθενται σε άλλο τμήμα. Φυσικά ο θύτης δεν υφίσταται καμία επίπτωση. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=128660&catID=3

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS