Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Εξηγήσεις από την τρόικα για το ελληνικό πρόγραμμα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αμετανόητοι, δογματικοί, υποκριτές! Οι μεταρρυθμίσεις ακόμα κι να είχαν ολοκληρωθεί ταχύτατα είναι ζήτημα αν τώρα θα άρχιζαν σιγά σιγά να αποφέρουν απτά αποτελέσματα. Η εσωτερική υποτίμηση σε μια αγορά με διακριτές παθογένειες στην κάθετη παραγωγή είναι μια φενάκη κι η ανταγωνιστικότητα εξαρτάται πολύ λιγότερο από το μισθολογικό κόστος απ' ότι από τις διαβρωτικές κρατικές παρεμβάσεις στην αγορά. Παραδεχτείτε το! Κι εμείς καθυστερήσαμε απολύτως λογικές αλλαγές, αλλά κι εσείς επιχειρείτε μια πρωτοφανή λιτότητα που αποσαθρώνει δεν αναγεννά την πραγματική οικονομία, με τους ρυθμούς και τη μονομερή στόχευση που τη διέπει. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Της πολιτικής τους για την Ελλάδα υπεραμύνθηκαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, κληθέντες να δώσουν εξηγήσεις για τη συνταγή που εφαρμόζουν αναφορικά με την ελληνική κρίση, ενώπιον των μελών των επιτροπών οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι Ολι Ρεν, Γεργκ Ασμουσεν και Πολ Τόμσεν αναγνώρισαν ότι είναι επώδυνη η λύση που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δε υπάρχει εναλλακτική επιλογή, παρά τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί.

Έθεσαν επίσης ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη ανάκτησης της εμπιστοσύνης, ενώ επέμειναν στην ανάγκη εσωτερικής υποτίμησης στην Ελλάδα, δηλαδή στην ανάγκη μείωσης των μισθών ώστε να ανακτηθούν οι απώλειες στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, αναφερόμενοι στους λόγους αποτυχίας του πρώτου προγράμματος στάθηκαν ιδιαίτερα στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης και στην έλλειψη πολιτικής βούλησης. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2156892

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS