Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Κόβονται έως και 50% οι δομές σε 6 υπουργεία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ριζική αναδιοργάνωση κρατικών δομών με επιχειρησιακά κριτήρια αποτελεσματικότητας. Το ζητούμενο μιας εποχής που η πελατειακή αντίληψη και η αποφυγή του πολιτικού κόστους, μετέθεταν συνεχώς στο απώτερο μέλλον. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Ψαλίδι» στις δομές και υπηρεσίες έως και 50% σε έξι υπουργεία, αποφάσισε το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθούν στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενοι στις υπηρεσίες αυτές και είναι άγνωστο αν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ή θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις.

Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν αφορούν τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Τουρισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και την πρώην Γενική Γραμματεία Τύπου. Στα νέα οργανογράμματα, το ποσοστό μείωσης των δομών των παραπάνω υπουργείων κυμαίνεται από 32% έως 50%.

Όπως επισημαίνεται, η μείωση της δημοσιονομικής δαπάνης κυμαίνεται σε ποσοστό από 7% έως 16%, ενώ μακροπρόθεσμα και κατά τη φάση της υλοποίησης των οριστικοποιηθέντων μεταρρυθμιστικών δράσεων το έμμεσο δημοσιονομικό όφελος αναμένεται να είναι υψηλότερο, καθώς θα ολοκληρωθεί η φάση της διαχείρισης της αλλαγής. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113002230

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS