Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Αντώνης Σαμαράς: Πρώτες θετικές ενδείξεις για ανεργία - οικονομία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ανάχωμα στην αύξηση της ανεργίας, διαρκή βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και της ψυχολογίας της αγοράς, προοπτική γενικότερων εξελίξεων αν επιβεβαιωθεί η συνέχιση στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Για θετικές ενδείξεις στο μέτωπο της ανάσχεσης της ανεργίας και στο επιχειρηματικό κλίμα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, με αντικείμενο τις δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας και της ενίσχυσης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας.

Έχουμε μία πρώτη ένδειξη, είπε ο Πρωθυπουργός ότι η αύξηση της ανεργίας έχει αρχίσει να φρενάρει και επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένδειξη, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τους επόμενους μήνες η ένδειξη αυτή θα γίνει τάση.

Η δεύτερη ένδειξη στην οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός είναι η διαφαινόμενη μεταστροφή του επιχειρηματικού κλίματος. «Το κλιμα έχει αρχίσει να αλλάζει, η ψυχολογία αλλάζει» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνέχεια στην εκταμίευση 2,9 δισ. από τα προγράμματα του Κοινωνικού Ταμείου για την ενίσχυση ανέργων και την επανεκπαίδευση νέων και ευπαθών ομάδων. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/644558

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS