Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Αυτό είναι το «τέρας» του ελληνικού δημοσίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Χαρτογραφώντας τον "ωκεανό" του δημοσίου τομέα και των πάσης φύσεως επιβλεπόμενων φορέων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η πλήρης χαρτογράφηση του δημόσιου τομέα βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης, καθώς επικαιροποιήθηκαν τα στοιχεία που αφορούν σε όλες τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, Ανώνυμες Εταιρείες) των υπουργείων και του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Ετσι, αποτυπώνεται η εικόνα που υπάρχει στη δημόσια διοίκηση (Απρίλιος 2013) -η προηγούμενη καταγραφή αφορούσε στο 2011.

Βέβαια η συγκυρία της «ανανέωσης» του χάρτη της δημόσιας διοίκησης δεν είναι άνευ σημασίας, μια και η κυβέρνηση προχωρά με εντατικό ρυθμό τις αναδιαρθρώσεις στα υπουργεία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με τη δέσμευση για 4000 απολύσεις το 2013 και άλλες 11.000 το 2014. Μάλιστα με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά από όλους τους φορείς να ελέγξουν τα στοιχεία ώστε να επιβεβαιώσουν ότι η βάση δεδομένων ανταποκρίνεται πλήρως. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=510218

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS