Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Αλλαγές στη συμφωνία του Δουβλίνου θα ζητήσει η Ελλάδα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Που είναι η στήριξη του Νότου που αντιμετωπίζει ανάλογα θέματα. Η Ελλάδα ανοίγει ζητήματα αλλά οι μονομερείς κινήσεις θα έχουν και περιορισμένα αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε ότι η όποια φύλαξη ιδιαίτερα των θαλασσίων συνόρων έχει ανάγκη την ενισχυμένη παρουσία της Frontex. Γι' αυτό και οι αστείες φωνές περί αποχώρησης από το Δουβλίνο δείχνουν άγνοια και διπλωματική και πρακτικής πολιτικής διαχείρισης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την απόφαση της Ελλάδας να «προσβάλει» για πρώτη φορά το «Δουβλίνο ΙΙ» ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Σε εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.ΚΑ.) με θέμα «Υπάρχει λύση στο Μεταναστευτικό;», ο υπουργός δήλωσε ότι η χώρα μας θα εισηγηθεί ότι ο κανονισμός θα πρέπει να αφορά μόνο το άσυλο.

«Σύμφωνα με το ''Δουβλίνο 2'', αρμόδια για να εκδικάσει μία υπόθεση είναι η χώρα στην οποία πρώτη μπήκε ο μετανάστης. Σε αόριστο επίπεδο ακούγεται φυσιολογικό, λογικό. Αλλά αυτό αγνοεί έναν παράγοντα, ότι στην Ελλάδα μπαίνει το 90%. Που σημαίνει ότι η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων είναι υποχρεωμένη να έχει τη διαχείριση του 90% των συνολικών παράνομων μεταναστευτικών ροών της Ευρώπης. Αυτό δεν είναι εφικτό ούτε λογικό», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63844475

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS