Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Τυρί, λάδι και ρύζι θα μοιράσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σε μια χώρα που το ποσοστό αυτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ανέβηκε από το 20% στο 30% προφανώς και η μόνιμη λύση δεν βρίσκεται στην παροχή τροφίμων αλλά σε έναν παραγωγικό και επενδυτικό σχεδιασμό πυο δημιουργεί θέσεις εργασίας. Σίγουρα πάντως τέτοιες καλά οργανωμένες δράσεις προσφέρουν ταυτόχρονα ανακούφιση σε σχεδόν 1εκ. συμπολίτες μας και στήριξη των εγχώριων παραγωγών, μακριά από θεατρινισμούς, υπερβολές και μικροπολιτκή εκμετάλλευση. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της χώρας μας για το έτος 2013, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Οι διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν με όρους πλήρους διαφάνειας, η συμμετοχή ήταν πολύ πιο διευρυμένη σε σχέση με τα τελευταία χρόνια και ο ανταγωνισμός υπήρξε ιδιαίτερα ενισχυμένος, καθώς για πρώτη φορά συμμετείχαν τόσες υποψήφιες εταιρείες, συνολικά 25 και δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής και σε εταιρείες μικρότερου οικονομικού μεγέθους, σε Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και τελικώς κατακυρώθηκαν προϊόντα σε 16 διαφορετικές εταιρείες.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το ΥπΑΑΤ, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, και περιλαμβάνει τρόφιμα βασικά για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων (ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυροκομικά, όπως φέτα, κασέρι, γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα). Πρόκειται δε για πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε, αλλά και από εθνικούς πόρους. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/greece/article/307181/etoimo-to-programma-dianomis-dorean-trofimon-apo-to-upourgeio-agrotikis-anaptuxis/
Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS