Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - ΥΠΟΙΚ: Εξαλείφθηκαν τα δίδυμα ελλείμματα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κλείνοντας έναν δύσκολο κύκλο οικονομικής εσωστρέφειας κι ανοίγοντας το θεμελιώδες κεφάλαιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Ειδικά για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που κάποιοι θεωρούν το έλλειμμα του ως απλή ένδειξη μιας οικονομίας σε ανάγκη επενδύσεων θα επανέλθουμε τις επόμενες μέρες με εκτενέστατη ανάλυση της ελληνικής ιδιαιτερότητας και της αξίας της τωρινής εξέλιξης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Για εξάλειψη των δύο αιτιών της οικονομικής κρίσης, δηλαδή των μεγάλων δίδυμων ελλειμμάτων στον προϋπολογισμό και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή τα στοιχεία για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών για το 2013 παρουσίασε πλεόνασμα για πρώτη φορά έπειτα από πολλές δεκαετίες.

 «Το πλεόνασμα στο εξωτερικό ισοζύγιο της χώρας, σε συνδυασμό με το πρωτογενές πλεόνασμα που επετεύχθη στον κρατικό προϋπολογισμό το 2013, εξαλείφουν πια τα δυο αίτια της ελληνικής οικονομικής κρίσης, δηλαδή τα μεγάλα δίδυμα ελλείμματα στον προϋπολογισμό και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών», επισημαίνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σηματοδοτείται έτσι, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η έναρξη αναστροφής των παλαιών και επίμονων τάσεων ελλειμμάτων της ελληνικής οικονομίας και «αποτελεί θετικό οιωνό για την εκπλήρωση των εκτιμήσεων για το 2014 ως το έτος επιστροφής της οικονομίας σε τροχιά υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης».

Σχολιάζοντας τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΤτΕ, το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει πως είναι ιδιαίτερης αξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας η παρατήρηση πως το πλεόνασμα οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στη σημαντική βελτίωση του εμπορικού ελλείμματος (12%).

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/768215

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS