Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - ΔΝΤ: Η διαχείριση φόρων, κλειδί στην επιτυχία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Στην αρχή ήταν αποκλειστικά ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων, μετά η περιορισμένη εσωτερική υποτίμηση και τώρα οι ανεπαρκείς φορολογικοί μηχανισμοί. Καθένας παράγοντας από αυτούς μπορεί να παίζει έναν σημαντικό επιμέρους ρόλο, αλλά η δομική ανισορροπία του προγράμματος που επιμένει στην υπερφορολόγηση και η εμμονή σε οριζόντιες περικοπές, χωρίς ταυτόχρονη στήριξη της πραγματικής οικονομίας αρκούν για να περιγράψουν την αποτυχία του προγράμματος. Μην το πάτε γύρω γύρω!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το ΔΝΤ επανήλθε χθες, διά στόματος τoυ επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, ο οποίος κάλεσε την Ελλάδα να επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον. «Υπάρχει ανάγκη για μια σημαντική τόνωση των δομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Τόμσεν, όπως χαρακτηριστικά μετέδωσε το Reuters.

Προειδοποίησε, παράλληλα, ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν θα επιτύχει, εάν δεν υπάρξει σημαντική πρόοδος στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό. «Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό το πρόγραμμα θα επιτύχει, εάν δεν υπάρξει βελτίωση στη διαχείριση των φόρων. Πρόκειται για ένα ζήτημα-κλειδί στο οποίο έχουμε αποτύχει μέχρι τώρα», είπε χαρακτηριστικά. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2167857

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS