Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Προς συμφωνία συνεργασίας Εθνική - Eurobank

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με χαρακτηριστική καθυστέρηση το τραπεζικό σύστημα μοιάζει να αντιλαμβάνεται την ανάγκη συνεργιών και συγχωνεύσεων. Κινήσεις που αν είχαν πραγματοποιηθεί εγκαίρως, υπερβαίνοντας κοντόφθαλμες πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες, θα είχαν επιτρέψει τη διατήρηση ενός καλύτερου επιπέδου ρευστότητας στην αγορά καθ' 'όλη τη διάρκεια της κρίσης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας τους εξετάζουν Εθνική Τράπεζα (ΕΤ) και Eurobank, μία κίνηση που αν επιτευχθεί αναμένεται να μεταβάλλει σημαντικά το ελληνικό τραπεζικό τοπίο. 

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπαίνει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ), το οποίο μπορεί να αποτελέσει «προίκα» σε ενδεχόμενη συμφωνία. Μάλιστα, λίγο μετά τις 11 το πρωί η διαπραγμάτευση των μετοχών και των δύο τραπεζών στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανεστάλησαν, καθώς αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Η κίνηση, μάλιστα, φέρεται πως έχει και την υποστήριξη της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4757663

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS