Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Λουκέτο στην Ουάσινγκτον

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται και για ένα παιχνίδι εσωτερικών πολιτικών ισοοροπιών, το λουκέτο στις ΗΠΑ είναι μια ένδειξη για τα αδιέξοδα που φέρνει η αδυναμία έγκαιρης εθνικής συνεννόησης. Χρήσιμα διδάγματα και για τις εγχώριες μικροπολιτικές εξάρσεις. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μερική διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, μετά από εντολή της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, λόγω του αδιεξόδου στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ. «Το έκαναν στ' αλήθεια!», έγραψε προφανώς απογοητευμένος, ο Μπαράκ Ομπάμα στο Twitter λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όταν οριστικοποιήθηκε το αδιέξοδο στο Κογκρέσο, λόγω της αδιαλλαξίας των Ρεπουμπλικανών. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προηγουμένως φροντίσει να υπογράψει νόμο που διασφαλίζει ότι το ένστολο προσωπικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων θα συνεχίσει να πληρώνεται ό,τι και αν συμβεί.

Η διακοπή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σημαίνει ότι περισσότεροι από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τίθενται από το πρωί της Τρίτης σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα μειωθεί στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού τους δυναμικού. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/news/world/article/5044485/hpa-merikh-diakoph-leitoyrgias-ths-kybernhshs-thleoptiko-mhnyma-ompama/


Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS