Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Spiegel: Δεν υπάρχει «τέλεια λύση» για το γερμανικό πλεόνασμα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Επειδή το να μιλάς για αλληλεγγύη είναι πολύ πιο εύκολο από το να την πραγματοποιείς τα πράγματα είναι απλά. Μετά τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ και την ενίσχυση της ρευστότητας, ο καθορισμός βασικού μισθού στη Γερμανία και η ταυτόχρονη εντονότερη προώθηση προϊόντων του Νότου στη χώρα, είναι δυο βασικά κλειδιά, μαζί με τη ρύθμιση για το χρέος, ώστε να αλλάξει το πλαίσιο συζήτησης στην Ε.Ε.. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η Κομισιόν αποφάσισε να βάλει στο μικροσκόπιο το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας καθώς είναι σαφές ότι παραβιάζεται το Σύμφωνο Σταθερότητας όσον αφορά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Πώς όμως θα μπορούσε να μειωθεί το τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας και να εξισορροπηθεί η σχέση εισαγωγών και εξαγωγών; Όπως σημειώνει ανάλυση που δημοσίευσε το περιοδικό Der Spiegel στην ιστοσελίδα του, δεν υπάρχει η «τέλεια λύση», αλλά μια σειρά προτάσεων που ακούγονται, με πολλά επιχειρήματα υπέρ αλλά και πολλά κατά (αύξηση μισθών, μείωση φόρων, περισσότερες επενδύσεις) (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/729908

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS