Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο για ΑΕΠ 230 δισ. ευρώ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσες επενδυτικές προϋποθέσεις κι αν δημιουργηθούν, όσο ισχυρό τραπεζικό σύστημα κι αν υπάρξει, το κλειδί θα παραμένει η αλλαγή νοοτροπίας από τον κρατικό μηχανισμό έως τον τελευταίο πολίτη. Αυτό οικοδομείται σήμερα, μέσα από πόνο αλλά και μπόλικη παραπλανητική παραφιλολογία. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Οδικό χάρτη για την επιστροφή της οικονομίας σε βιώσιμους αναπτυξιακούς ρυθμούς μέσα στην επόμενη δεκαετία καταρτίζει η κυβέρνηση. Στο επόμενο δεκαπενθήμερο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει πλέγμα πρωτοβουλιών για το νέο αναπτυξιακό σχέδιο, ζήτημα στο οποίο το Eurogroup της Δευτέρας, στην Αθήνα, απέδωσε ύψιστη προτεραιότητα. Και αυτό, επειδή στην επίτευξη ισχυρών ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης κρύβεται το «κλειδί» για τη σταθεροποίηση του χρέους, των δημοσίων οικονομικών, αλλά και της πολιτικοκοινωνικής σταθερότητας στη χώρα.

Στόχος είναι η ανάπτυξη συγκεκριμένων κλάδων - πρωταθλητών, που θα αναδειχθούν στη βάση των μελετών που έχουν ήδη παραδώσει στην κυβέρνηση το ΚΕΠΕ, το ΙΟΒΕ και η εταιρεία McKinsey, ώστε το ελληνικό ΑΕΠ να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 43 δισ. ευρώ έως το 2020 και η οικονομία να επιστρέψει σε προ κρίσης επίπεδα της τάξης των 230 δισ. ευρώ. Παράλληλα, βέβαια, απαιτείται η ενεργοποίηση δέσμης επενδυτικών εργαλείων, ώστε να διευκολυνθεί η παροχή πιστώσεων και ρευστότητας στην αγορά, με την πλήρη αξιοποίηση, μεταξύ άλλων, και των δυνατοτήτων που παρέχει το ΕΣΠΑ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113250754
Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS