Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Συμψηφισμό χρεών ΦΠΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Είναι κι αυτές οι αυτονόητες κινήσεις Σαμαρά που απελευθερώνουν από άσκοπη πίεση την μικρομεσαία επιχείρηση, που ενώ όλοι τις θεωρούσαν δεδομένες κανείς δεν είχε την πολιτική βούληση και την επιμονή για να τις ολοκληρώσει. Όταν μάλιστα συνοδεύονται κι από κατάργηση όσων προστίμων έχουν ήδη επιβληθεί, η λογική έρχεται να νικήσει οριστικά την παλαιοκομματική παθητικότητα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Παράλληλα, καταργούνται όλα τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για μη καταβολή ΦΠΑ σε ιδιώτες, επειδή δεν τους είχε πληρώσει το Δημόσιο.

«Σήμερα ανακοινώνουμε μια αληθινά μεγάλη μεταρρύθμιση, που την έχουμε υποσχεθεί από καιρό» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για αληθινή τομή, είναι ο συμψηφισμός οφειλών του ΦΠΑ, που μελλοντικά θα ανοίξει το δρόμο για το συνολικό συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο. Έτσι, η οικονομία μας παίρνει μια μεγάλη ανάσα. Τώρα που βγαίνει από την κρίση και τη χρειάζεται αυτή την ανάσα ακόμα περισσότερο. Και έτσι, η Ελλάδα μπαίνει πραγματικά στον 21ο αιώνα. Με δικαιοσύνη και με ανάπτυξη».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στη μεταρρύθμιση: «Οι πληρωμές του ΦΠΑ προκαλούσαν μεγάλη αναστάτωση στην αγορά. Γιατί όποιος, κράτος ή ιδιώτης, δεν πλήρωνε ένα τιμολόγιο, άρα και το ΦΠΑ του, δημιουργούσε αλυσιδωτές εμπλοκές σε πολλές επιχειρήσεις. Κι αυτό το πρόβλημα έχει πολλαπλασιαστεί λόγω της έλλειψης ρευστότητας στην οικονομία».

Και συνέχισε: «Τώρα, λοιπόν, προχωρούμε σε συμψηφισμό οφειλών, από εδώ και μπρός, όχι μόνο από και προς το Δημόσιο, αλλά και σε συμψηφισμό οφειλών ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα, οφειλών που αφορούν στο ΦΠΑ. Δηλαδή, όλες τις συναλλαγές, όπου ο ΦΠΑ δεν πληρώνεται. Σε πρώτη φάση, θα αφορά επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με ετήσιο τζίρο μέχρι 500 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Αλλά πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Κι έτσι, θα καλύπτει συνολικά πάνω από το 85% των συναλλαγών. Και μάλιστα, η ένταξη στο νέο λογιστικό σχήμα θα είναι προαιρετική». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/368240/alert-stis-1200-sto-geniko-logistirio-tou-kratous-o-prothupourgos/
Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS