Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Αντώνης Σαμαράς: Κάναμε αποφασιστικό βήμα για έξοδο από την κρίση

«Κάναμε αποφασιστικό βήμα για την έξοδο από την κρίση» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του για την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές επισημαίνοντας ότι οι αγορές εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στη χώρα.

«Η Ελλάδα έκανε σήμερα ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα εξόδου από την κρίση. Μετά το πρωτογενές πλεόνασμα που κανείς δεν πίστευε ότι θα πετυχαίναμε φέτος, μετά τη διανομή του που θα δοθεί σε ένα μήνα και θα προσφέρει ανακούφιση σε ένα εκατομμύριο πολίτες, η υποδοχή του πενταετούς ομολόγου ξεπέρασε καθε προσδοκία».

«Ζητήσαμε 2,5 δισ., μας πρόσφεραν 20 δισ. με επιτόκιο 4,75%, ενώ όλα τα επιτόκια δανεισμού υποχωρούν όλο και περισσότερο και με τη συμμετοχή εκατοντάδων επενδυτών από όλο τον κόσμο στη ζήτηση του ομολόγου. Οι διεθνείς αγορές εκφράζουν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της χώρας να φύγει απο την κρίση πολύ νωρίτερα από ότι πολλοί πίστευαν» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «όταν πριν δύο χρόνια αναλάμβανα την διακυβέρνηση, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρναμε σε τόσο σύντομο χρόνο. Το καταφέραμε, όπως θα τα καταφέρουμε και στη συνέχεια, αφήνοντας κάποιους στην κακομοιριά και τη μιζέρια τους».

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «δεν αντλήσαμε περισσότερα από 3 δισ. γιατί δεν τα έχουμε άμεσα ανάγκη, γιατί στο μέλλον θα μπορούμε να δανειζόμαστε πολύ περισσότερα με πολύ πιο χαμηλό επιτόκιο. Με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα μειωθεί άμεσα το κόστος δανεισμού της χώρας. Δεν θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού, ήδη μειώθηκε και θα μειωθεί πολύ περισσότερο. Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις και οι τράπεζες μπορούν, τώρα, να δανείζονται στο εξωτερικό πολύ φθηνά, πράγμα που σημαίνει επιστροφή της ρευστότητας και ανάκαμψη της οικονομίας».

Παράλληλα υπογράμμισε:

«Με την έξοδο στις αγορές ανοίξαμε και πάλι την πόρτα στο φυσιολογικό δανεισμό της χώρας. Αυτά όλα επιτεύχθηκαν με τις θυσίες και την ωριμότητα του ελληνικού λαού τον οποίο και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Έχουμε πάρα πολύ δρόμο για να βγούμε από την κρίση, αλλά άμεσα θα δούμε την πρώτη ανακούφιση».

«Πολλοί ειρωνεύτηκαν την επιτυχία αυτή και τώρα τα έχουν χαμένα γιατί η έξοδος στις αγορές διαψεύδει όσους είχαν σίγουρο το νέο μνημόνιο» είπε ακόμα αφήνοντας αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κάθε Έλληνα βουλευτή γιατί με δύσκολες αποφάσεις φτάσαμε μέχρι εδώ» ενώ κατέληξε:

«Σήμερα θέλουμε τους Έλληνες πιο ενωμένους από ποτέ και πιο αποφασισμένους να περφρουρήσουν τις θυσίες που έκαναν και τα αποτελέσματά τους. Με ομαδικό πνεύμα πέτυχε αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτήν την ενότητα θα διαφυλάξουμε πάνω από όλα».

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/341474/samaras-kaname-apofasistiko-bhma-gia-eksodo-apo-thn-krish

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS