Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Κύπρος: 37 χρόνια "Αττίλας"... με επεισόδια στα κατεχόμενα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μνήμες, πόνος, οργή για το αλησμόνητο της Τουρκικής εισβολής! Αγωνία και δυναμική αντιμετώπιση για το αύριο της μαρτυρικής Μεγαλονήσου!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον τουρκικό στρατό.

Ως συνέπεια της συνεχιζόμενης κατοχής, η Κύπρος είναι η μόνη χώρα της ΕΕ, η οποία είναι διχοτομημένη και χιλιάδες πολίτες της ζουν εκτοπισμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες. Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού συνεχίζονται χωρίς όμως πρόοδο, λόγω της αρνητικής στάσης της Τουρκίας.


Στα κατεχόμενα βρίσκεται από χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με δηλώσεις του δίνει ρεσιτάλ αδιαλλαξίας. Σήμερα θα παραστεί σε παρέλαση του τουρκικού στρατού στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας....



... Με συλλήψεις και τραυματισμούς σημαδεύτηκε, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, η άφιξη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χθες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.


Έξι άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που προκλήθηκαν, όταν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, «αστυνομικοί» διαπληκτίστηκαν με τους διαδηλωτές, απαιτώντας να κατεβάσουν πανό με συνθήματα που θεωρήθηκαν υβριστικά.


Οι διαδηλωτές φώναζαν «Να πεθάνει ο φασισμός» και ανήρτησαν πανό που έγραφε «Αρνούμαστε την πολιορκία του ιμπεριαλιστή. Δεν θέλουμε ούτε τους υπαλλήλους, ούτε τα λεφτά, ούτε το πακέτο του».


Επίσης, τραυματίστηκαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων» KTAMS, Αχμέτ Καπτάν, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/07/2011_399100)

(Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/07/2011_399085

Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS