Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Με εγγυήσεις για τις τράπεζες μια επιλεκτική χρεοκοπία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ενώ όλα έδειχναν ότι θα επιλεγεί μια πιο ήπια λύση, στροφή 180 μοιρών προς την επιλεκτική χρεοκοπία φαίνεται να κάνουν την τελευταία στιγμή! Ένας άγνωστος παρακινδυνευμένος δρόμος ανοίγεται για Ελλάδα και Ε.Ε. κι όσο κι αν τα ΜΜΕ το προβάλλουν ως λύση - σωτηρία, πολύ φοβάμαι ότι οι συνέπειες θα είναι απρόσμενες κι απροσδιόριστες! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Η επιλεκτική χρεοκοπία (selective default) για την Ελλάδα είναι πλέον προφανές ότι αποτελεί μέρος της λύσης η οποία έχει δρομολογηθεί προς συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, μετά τις μαραθώνιες χτεσινοβραδινές συζητήσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιέγκερ δήλωσε νωρίτερα ότι η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν ότι μια επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας είναι δυνατή, γεγονός που μπορεί να επιτρέψει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην επίλυση της κρίσης χρέους της χώρας.

Μιλώντας στην ολλανδική Βουλή, ο ντε Γέγκερ είπε ότι εξετάζεται ακόμα ένα ευρύ φάσμα επιλογών για το πώς οι τράπεζες θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, περιλαμβανομένης της ανταλλαγής υφιστάμενων ομολόγων σε τιμή κάτω από την ονομαστική αξία τους, με ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS