Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Σε «κίτρινο» κλοιό η Αθήνα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ Οι κυβερνητικές παλινωδίες δημιουργούν ξανά κοινωνικές εντάσεις! Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα έπρεπε να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ! Όπως έλεγα και πέρσι με το θέμα των «φορτηγών» χρειάζεται απλά ένας μαθηματικός τύπος υπολογισμού κλιμακωτής αποζημίωσης όσων προσφάτως έχουν αποκτήσει μια άδεια που επιθυμούν να μεταπωλήσουν άμεσα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ακόμη και με κατασχέσεις των οχημάτων τους απειλούν οι δικαστικές αρχές τους ιδιοκτήτες ταξί που «πολιορκούν» από το πρωί την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος. Το μεσημέρι απέκλεισαν το κέντρο της Αθήνας, ενώ νωρίτερα είχαν βάλει σε κλοιό το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο.
Οι αυτοκινητιστές διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου Υποδομών να προχωρήσει στην πλήρη απελευθέρωση του κλάδου τους και πραγματοποιούν από σήμερα 48ωρη απεργία. Το πρωί περίπου 2.000 οχήματα στάθμευσαν μέσα στην Αττική Οδό λίγο πριν την έξοδο του αυτοκινητοδρόμου προς το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων αλλά και μικροκαθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των πτήσεων. Οι οδηγοί των Ι.Χ. οχημάτων που κατάφεραν να αποφύγουν το μπλόκο έφτασαν στο αεροδρόμιο μέσω των τοπικών δρόμων και μέσα από το Κορωπί ή τα Σπάτα.
Εικόνα πολιορκίας εμφάνιζε το πρωί και το λιμάνι του Πειραιά, όπου άλλα 2.000 ταξί σχημάτισαν κλοιό γύρω από τις πύλες εισόδου-εξόδου Το μπλόκο δεν προκάλεσε προβλήματα στις μετακινήσεις των επιβατών με εξαίρεση την πύλη που εξυπηρετεί τα κρουαζιερόπλοια στην Ακτή Ξαβερίου. Στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα με την πρόσβαση των τουριστικών λεωφορείων που θα μετέφεραν τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων.
Η κατάσταση προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, καθώς η  προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου έδωσε εντολή  να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών, καθώς και εντολή στις αρχές σε περίπτωση που οι αυτοκινητιστές δεν συμμορφώνονται να κατάσχονται τα οχήματά τους. (Διαβάστε περισσότερα...)
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS