Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Ενα βήμα πίσω από τη Μέρκελ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κουραστικό πλέον το παιχνίδι εντυπώσεων για τη ρύθμιση του Ελληνικού χρέους. Επαναγορά των όποιων διαθέσιμων τίτλων και οικειοθελής μετακύλιση χρέους, ώστε να αποφευχθεί το πιστωτικό επεισόδιο. Δεν σωζόμαστε αλλά παίρνουμε μια πρώτη μικρή ανάσα!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση αναμένει θετικό αποτέλεσμα από τη Σύνοδο Κορυφής που θα επιφέρει ηρεμία στην Ελλάδα και θα στείλει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές. Παραμένει στα ύψη η διαμάχη του Βερολίνου με την ΕΚΤ για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο βοήθειας. 
Με αμείωτους ρυθμούς και παρά τα σημάδια σύγκλισης, μαίνεται η κόντρα Γερμανίας και ΕΚΤ σχετικά με το ποιος θα επωμιστεί το κόστος της διάσωσης της Ελλάδας.
Σε αυτήν τη διαμάχη Βερολίνου - Φρανκφούρτης αναφορικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, η Γερμανία εξακολουθεί να επιμένει ότι οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει ουσιαστικά να εξαναγκαστούν για να συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή αρωγή, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά η ΕΚΤ με τη στήριξη της Γαλλίας. Συνθέτοντας την εικόνα σύγχυσης που επικρατεί, δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου ανέφεραν ότι πρόθεση του Βερολίνου είναι να παρουσιάσει πρόταση σχετικά με την ανάγκη επιβολής πανευρωπαϊκού τραπεζικού φόρου ως κίνητρο για τη συμμετοχή των ιδιωτών.

Στον αγώνα δρόμου που έχουν αποδυθεί οι κοινοτικοί παράγοντες, έγινε χθες γνωστό ότι αύριο, παραμονή της Συνόδου Κορυφής, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στις Βρυξέλλες των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, σε μια προσπάθεια να μπουν οι τελευταίες πινελιές στο σχέδιο βοήθειας, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει και τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών του ευρώ.
Ελπιδοφόρα μηνύματα για την επίδειξη διαλλακτικότερης στάσης από την πλευρά της κ. Μέρκελ προήλθαν από τον εκπρόσωπο Τύπου της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος είπε χθες ότι η γερμανική κυβέρνηση αναμένει "θετικό αποτέλεσμα από τη Σύνοδο" που θα επιφέρει "ηρεμία" στην Ελλάδα και θα στείλει "ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές". (Διαβάστε περισσότερα..)
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63237091

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS