Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - «Σκληρό ροκ» Σαμαρά για να ξεπεραστεί ο κίνδυνος... πολιτικού ατυχήματος

Η δύσκολη εξίσωση της διαχείρισης των ενδοκυβερνητικών ισορροπιών στο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το επόμενο Eurogroup, όπου αναμένονται οι αποφάσεις σχετικά με την εκκρεμότητα της δόσης, απασχολεί τον πρωθυπουργό.

Σε ένα τεταμένο καθεστώς, με τις κοινωνικές αντιδράσεις να εκφράζονται ακόμη και με ακραίο τρόπο και με το εν γένει περιβάλλον όπως διαμορφώνεται και από το εξωτερικό να μην διασφαλίζει την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας στο επόμενο διάστημα, οι αρρυθμίες που παρουσιάζονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο πολιτικού «ατυχήματος». 

Αυτή την εξέλιξη επιδιώκει πάση θυσία να αποσοβήσει ο Αντώνης Σαμαράς, αναλαμβάνοντας άμεση δράση όπου φαίνεται ότι η κατάσταση απειλείται να ξεφύγει από τον έλεγχο. Το χθεσινό περιστατικό με τον κ. Ρουπακιώτη, με τις αναφορές του για τη συμπεριφορά των εταίρων διαμέσου της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα, έριξαν νερό στο μύλο των σεναρίων για ανασχηματισμό το προσεχές διάστημα. 

Το ζήτημα ήλθε να προστεθεί στα έντονα επεισόδια που πλαισίωσαν χθες το πρωί την παρουσία του κ. Φούχτελ στην Θεσσαλονίκη και τα οποία έκαναν το γύρο του κόσμου, με τα γερμανικά ΜΜΕ να στέκονται στέκονται ιδιαίτερα επικριτικά στο θέμα. Δίχως να αναιρείται το δικαίωμα της κοινωνίας να διαμαρτύρεται, οι βίαιες επιθέσεις, απ’ όπου και αν προέρχονται, όποια μορφή και αν έχουν, είναικατακριτέες

Στο Μαξίμου ευελπιστούν ότι τέτοια θέματα, που στο εσωτερικό κλυδωνίζουν την κυβέρνηση και στο εξωτερικό αποδυναμώνουν την εικόνα της χώρας, θα περιορίζονται ως προς τη διάστασή τους. Τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το θρίλερ με τη δόση. 

Ειναι προφανές ότι στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για ένα δύσκολο χειμώνα, αντιλαμβανόμενοι ότι σύντομα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα προκληθούν από την εφαρμγή των όσων περιλαμβάνονται στο προσφάτως ψηφισθέν πακέτο μέτρων. 

Εν τούτοις, δείχνει βαθιά ριζωμένη στον κ. Σαμαρά η πεποίθηση ότι εντός του 2013 υπάρχουν δυνατότητες να ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας με τα πρώτα σημάδια της να καταγράφονται με εμφανή τρόπο. 

Παράλληλα, με την εντολή προς όλους τους συνεργάτες του και τους υπουργούς να μην πηγαίνει χαμένη ούτε μία ώρα, να ισχύει απολύτως, ο πρωθυπουργός προγραμματίζει τις επόμενες κινήσεις του ώστε να υλοποιηθεί και το «κυνήγι των επενδύσεων» στο οποίο ο ίδιος προανήγγειλε πριν από λίγα 24ωρα ότι θα επιδοθεί. 

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται σειρά επισκέψεών του σε ανατολικές και αραβικές χώρες, ώστε να αναζητηθούν πιθανές επενδύσεις που μπορούν σε γρήγορο χρόνο να δρομολογηθούν.  

Πάνος Ρασσιάς

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/168796/skliro-rok-samara-gia-na-kseperastei-o-kindynos-politikou-atyximatos/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS