Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Αυστηρή εποπτεία στις τράπεζες

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ουσιαστική εποπτεία στα πρότυπα της σχεδιαζόμενης Ευρωπαϊκής τραπεζικής ενοποίησης. Έλεγχος στο διοικητικό και διαφημιστικό κόστος, τις αμοιβές και τα μπόνους, τις μεθόδους χορηγήσεων. Πραγματική εξυγίανση του συστήματος για να μετεξελιχθεί στη σταθερή βάση για την ανάκαμψη της οικονομίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Παντοδύναμοι επίτροποι σε όλες τις τράπεζες, οι οποίες θα ανακεφαλαιοποιηθούν με κρατικό χρήμα μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, πρόκειται να τοποθετηθούν μέσα στο προσεχές διάστημα. Η «Κ» δημοσιεύει σήμερα την κρίσιμη σύμβαση, η οποία, με την εφαρμογή της, θα ανατρέψει πλήρως το σημερινό status quo στη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι επίτροποι θα έχουν άποψη για όλα τα θέματα που άπτονται των τραπεζών και της πολιτικής τους. Εξονυχιστικός θα είναι ο έλεγχός τους έως και για τα έξοδα... διαφήμισης των ομίλων, ενώ η εποπτεία θα φθάσει ακόμα και στα δάνεια που χορηγούνται στα μέλη των Δ.Σ., στα στελέχη τους, καθώς και στους συγγενείς τους.

Παράλληλα κόβεται ο ομφάλιος λώρος με τα κόμματα, που κατά το πρόσφατο παρελθόν δανειοδοτούνταν αφειδώς από τις τράπεζες, ενώ οι επίτροποι θα μπορούν να διακόπτουν ακόμα και τις ροές χρήματος προς επιχειρήσεις όταν δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια που θα θεσπιστούν.

Όριο μπαίνει και στις αμοιβές των διοικητικών στελεχών, ενώ στο μικροσκόπιο θα τεθεί και η πολιτική των καταθέσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_16/11/2012_501880

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS