Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Καμία συζήτηση για εκλογικό νόμο και ανασχηματισμό διαμηνύει το Μαξίμου

Η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας είναι οι μοναδικές προτεραιότητες του πρωθυπουργού, το μήνυμα αυτό θα επιδιώξει να στείλει και σήμερα στη συνάντηση του με τους αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι τελευταίες διαρροές από την Ιπποκράτους και την Αγίου Κωνσταντίνου σχετικά με τον εκλογικό νόμο αλλά και συνολικότερες θεσμικές παρεμβάσεις δεν βρίσκονται στην ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά.

Κυβερνητικό στέλεχος και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού μιλώντας στο newpost ξεκαθάρισε ότι: «Δεν συζητάμε θέμα εκλογικού νόμου. Δεν υπάρχει στην ατζέντα ανασχηματισμός».

Στη συνάντηση, η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 20.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να ενημερώσει τους Βενιζέλο και Κουβέλη για το χρονοδιάγραμμα της εκταμίευσης της δόσης- είναι η πρώτη που διεξάγεται μετά τη συνεδρίαση τουEurogroup- και για τις κινήσεις που προτίθεται να αναλάβει άμεσα προκειμένου να υπάρξει η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί λεπτομερώς στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα, υπογραμμίζοντας  ότι «δεν υπάρχει στιγμή για χαλάρωση» και ότι είναι η ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται ώστε να προχωρήσουν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές για φανεί το «φως της ανάπτυξης».

Μάλιστα θα παρουσιάσει στους κυβερνητικούς του εταίρους συγκεκριμένη λίστα κρατικών εταιρειών που θα πρέπει εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 να ιδιωτικοποιηθούν. Επίσης θα συζητηθεί το φορολογικό που είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης.

Στο τραπέζι των αρχηγών θα πέσει και το σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων και τα επόμενα βήματα σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα. Μετά συνάντηση με τους επικεφαλής των πολυεθνικών, σύντομα θα γίνει και συνάντηση με τις διοικήσεις των Τραπεζών με ζητούμενο τη ρευστότητα της αγοράς μετά την ανακεφαλαιοποιήση αλλά και με Έλληνες επιχειρηματίες για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας. 
  
Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι στην ατζέντα προτεραιοτήτων, τουλάχιστον ως την προσεχή Άνοιξη οπότε και θα εκταμιευτεί η τελευταία δόση από τα 52,5 δισ.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε αυτή τη φάση επιθυμεί καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης και όχι ανασχηματισμό που θα δημιουργούσε γκρίνιες και καθυστέρηση, εσωτερικές έριδες και κωλυσιεργίες στην εφαρμογή των μέτρων.

Η νέα γενική γραμματεία θα έχει κεντρικό ρόλο στο συντονισμό και την προώθηση του κυβερνητικού έργου αλλά και θα αναλάβει να ενημερώνει τους κυβερνητικούς εταίρους και τους Υπουργούς προς αποφυγή αιφνιδιασμών.

Το θέμα του ανασχηματισμού θα συζητηθεί μόνο να το θέσουν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αν και η εκτίμηση που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι και οι δύο δεν «καίγονται» για κάτι τέτοιο.     

Σε κάθε περίπτωση Βενιζέλος και Κουβέλης  θα θέσουν την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που είχαν υπογράψει τον περασμένο Ιούνιο.

Νίκος Παναγιωτόπουλος 

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/176755/kamia-syzitisi-gia-eklogiko-nomo-kai-anasximatismo-diaminuei-to-maksimoy/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS