Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σαμαράς: «Δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, εάν εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσο σταθεροποιείται το κλίμα, προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και ανακτούμε την ανταγωνιστικότητα μας, τόσο βελτιώνονται οι προοπτικές για σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Αυτοί και μόνο αυτοί, μπορούν να βάλουν οριστικό τέλος στην ατέρμονη λιτότητα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αποκλείει με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός τα σενάρια περί ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Παραπολιτικά’, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει: «Θα πρότεινα αυτές τις δύο έννοιες – ‘ανασχηματισμός’ και ‘πρόωρες εκλογές’ - να τις αποφεύγουμε για αρκετό διάστημα. Για το καλό όλων μας. Για να μπορέσει να κυβερνηθεί σωστά ο τόπος. Άρα για το καλό της χώρας πρωτίστως...»

Υπογραμμίζει πως στην περίπτωση που τηρηθεί το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα τότε δεν θα επιβληθούν επιπρόσθετα μέτρα. «Όπως έχω πει πολλές φορές ως τώρα, δεν θα ληφθούν πρόσθετα επώδυνα μέτρα, εφ' όσον εμείς εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα, δηλαδή κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι, αν υπάρξει από δω και μπρος πρόβλημα που δεν οφείλεται σε μας - μια πανευρωπαϊκή ύφεση, για παράδειγμα - και η Ελλάδα εφαρμόζει στο μεταξύ τα «συμφωνηθέντα», δεν θα μας επιβληθούν νέα επώδυνα μέτρα, που έτσι κι αλλιώς δεν τα αντέχει η οικονομία μας», επισημαίνει.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται στο εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ακολουθήσει μετά την ψήφιση του «μίνι» φορολογικού που ήδη συζητείται στη Βουλή και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/12/2012_475518

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS