Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σαμαράς: Όσοι υποβάλλουν αίτηση για σύνταξη θα παίρνουν κάθε μήνα το 50% του μισθού τους

Απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως, με νέα ρύθμιση, όσοι υποβάλλουν αίτημα για συνταξιοδότηση θα παίρνουν αμέσως κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

«Η χρηστή διαχείριση μάς έχει οδηγήσει στη δυνατότητα να κάνουμε έκτακτες παροχές, όπου υπάρχει κοινωνική ανάγκη» τόνισε ο πρωθυπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα το επίδομα θέρμανσης, την επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στους ΟΤΑ.

Επίσης, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπως ανέφερε, θα κατατεθεί νόμος για τις αδρανείς καταθέσεις οι οποίες θα μπαίνουν σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό και τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έτσι «θα δοθεί ρευστότητα στην αγορά, το οξυγόνο, το αίμα της οικονομίας». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4776991

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS