Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Φορολογήστε τις πολυεθνικές

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Από τη μια η Μέρκελ αναζητεί τρόπους τιθάσευσης της καθοδηγούμενης κερδοσκοπίας των χρηματαγορών, από την άλλη οι G20 "ανακάλυψαν" επιτέλους το θέμα των ενδοομιλικών συναλλαγών. Μπορεί να αλλάζει κάτι στον διεθνή ορίζοντα; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία κάλεσαν σήμερα το G20 να αντιμετωπίσει δραστικά τα κενά του διεθνούς φορολογικού συστήματος, ώστε να φορολογούνται καλύτερα οι πολυεθνικές εταιρείες που διαφεύγουν της φορολόγησης.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) παρέδωσε στους υπουργούς Οικονομικών των 20 πλουσιότερων χωρών και των αναδυόμενων οικονομιών, που συνεδριάζουν στη ρωσική πρωτεύουσα, έκθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, για την «καταπολέμηση της διάβρωσης της φορολογικής βάσης και της μεταφοράς των κερδών».

Στην έκθεση αυτή, ο ΟΟΣΑ δεσμεύεται να προετοιμάσει μέχρι το καλοκαίρι ένα φιλόδοξο «σχέδιο δράσης» για την αναμόρφωση των διεθνών κανόνων, που δεν είναι προσαρμοσμένοι στην παγκοσμιοποίηση και την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και που «επιτρέπουν υπερβολικά συχνά στις πολυεθνικές να διαφεύγουν πλήρως της φορολόγησης». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=257777

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS