Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Διαμαρτυρία στον ΟΗΕ για τις τουρκικές έρευνες

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μέρα με τη μέρα "ξεδιπλώνεται" κι άλλο το διπλωματικό σκάκι για την εκμετάλλευση της ΑΟΖ. Ας συγκρατήσουμε κι ότι δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση της Τουρκίας στην ελληνική διαμαρτυρία! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σκληρή γραμμή, δύο μόλις εβδομάδες πριν ο Αντώνης Σαμαράς μεταβεί στην Τουρκία για το τετ α τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν, επιλέγει η Αθήνα καθώς προχώρησε σε έντονη διαμαρτυρία στον ΟΗΕ για την κίνηση των Τούρκων να παραχωρήσουν (τον περασμένο Απρίλιο) άδειες για έρευνες πετρελαίου και σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η διαμαρτυρία (μέσω ρηματικής διακοίνωσης) εκτιμάται ως σημαντικό βήμα κατοχύρωσης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, καθώς χαρακτηρίζει «ανύπαρκτες» τις τουρκικές άδειες «σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο». Ταυτόχρονα, καθιστά σαφείς τις ελληνικές θέσεις ενόψει της ελληνοτουρκικής συνάντησης των αρχών Μαρτίου.

Το έγγραφο το οποίο κατατέθηκε προχθές στον ΟΗΕ με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου αποτελεί επί της ουσίας, έλεγαν διπλωματικές πηγές, την απάντηση της Αθήνας σε ανώτατο επίπεδο για την προκλητική κίνηση της Αγκυρας να παραχωρήσει τον περασμένο Απρίλιο στην τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου (TPAO) άδειες ερευνών για πετρέλαιο σε οικόπεδα νοτίως της Ρόδου και του Καστελλόριζου τα οποία περιλαμβάνουν και τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5002584/diamartyria-ston-ohe-gia-tis-toyrkikes-ereynes-sthn-ellhnikh-yfalokrhpida/

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS