Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ , ΝΕΟΛΑΙΑ , BLOGS , NEWS - Μια νότα αισιοδοξίας... από το Future Library

Συναναστρεφόμαστε ανθρώπους που λατρεύουμε, άλλους που αγαπάμε να μισούμε ή μισούμε να αγαπάμε, άτομα για τα οποία αδιαφορούμε κι άλλα πάλι που μας κινούν το ενδιαφέρον για το ιδιαίτερο του χαρακτήρα τους.

Υπάρχουν όμως κι αυτοί που απλά μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Προσωπικότητες με καινοτόμα σκέψη, ισχυρό αξιακό οπλοστάσιο, ακόρεστη διάθεση για δημιουργικότητα.

Όσοι γνωρίζουμε εδώ και μερικά χρόνια τη νεαρή Μαρία Παπαλουκά, δεν είδαμε απλά το «κουκούλι» της ωρίμανσης να σπάει, απελευθερώνοντας μια άοκνη «πεταλούδα» που ανοίγει δυναμικά τα φτερά της στη γνώση και τη δράση. Βιώσαμε μια σταγόνα ελπίδας, μια νότα αισιοδοξίας, ένα παράδειγμα θετικής προσέγγισης στην πραγματικότητα.

Η συμμετοχή της ως ομιλήτριας, με θέμα τον εθελοντισμό (τίτλος ομιλίας "Καλοκαιρινές διαδρομές με Πυξίδα τον Εθελοντή" και υπότιτλος "κι αυτός που δίνει, παίρνει" του Ο. Ελύτη!), στην εκδήλωση της Future Library την περασμένη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη , ήταν ταυτόχρονα η επιβεβαίωση, το έναυσμα, η ικανοποίηση.

Η επιβεβαίωση των στιβαρών αρχών και της επιμονής για αποτέλεσμα. Το έναυσμα για τα επόμενα ουσιαστικά βήματα σε πείσμα των πειρασμών και του πρόσκαιρου οπορτουνισμού. Η ικανοποίηση ότι στην εποχή της θολής εικόνας και των άναρθρων ιαχών κάποιοι επιμένουν να ακολουθούν την αντίθετη δύσκολη πορεία των αξιών.

Σε μια κοινωνία που η πλάνη, η υπερβολή κι ο εγωκεντρισμός έχουν σκιάσει αξίες όπως η αλληλεγγύη, η άδολη προσφορά, η ενσυναίσθηση, η ομιλία της Μαρίας ήρθε να μας θυμίσει ότι αυτό που δίνεις από περίσσευμα καρδιάς έχει μεγαλύτερη σημασία και ίσως ουσιαστικότερη ανταπόδοση από οτιδήποτε άλλο, συνήθως επιτηδευμένο.

Keep walking, Μαρία!!

Κων/νος Μανίκας

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS