Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Μόντι: Δεν φταίνε οι Έλληνες και οι Πορτογάλοι...

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο Μόντι επισημαίνει τις Ευρωπαϊκές ευθύνες στο στήσιμο μιας ετεροβαρούς νομισματικής ένωσης χωρίς την εξαρχής τήρηση των απαραίτητων μεταρρυθμιστικών και δημοσιονομικών προϋποθέσεων για την ένταξη συγκεκριμένων χωρών και χωρίς τις αντίστοιχες δομές που θα έκαναν βιώσιμο και λειτουργικό το σχήμα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

"Το 2003 η Γερμανία και η Γαλλία με την έγκριση και την "συνενοχή" της Ιταλικής προεδρίας (της Ευρωπαϊκής Ένωσης) εκτροχιάστηκαν απ' τους κανόνες του ευρώ και χρειαστήκαμε σχεδόν 10 χρόνια για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας", επισήμανε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας και τόνισε: "Δεν είναι οι Έλληνες ή οι Πορτογάλοι που κλόνισαν την αξιοπιστία μας, αλλά οι κυριότερες χώρες της ευρωζώνης".

Ο κ. Μόντι χρησιμοποίησε το παράδειγμα του εκτροχιασμού και της μη τήρησης των ορίων που είχαν τεθεί για τα ελλείμματα από το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης προκειμένου να αναδείξει την θέση του ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες, αλλά πρωτ' απ' όλα οι ισχυροί οφείλουν να τηρούν τους κανόνες αυτούς. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=206298

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS