Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Πρυτάνεις στη φυλακή!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός συστήματος που απεχθάνεται την αξιολόγηση, τον έλεγχο, την αξιοκρατία. Ένα μόνο μέρος ενός Πανεπιστημιακού κατεστημένου που με πρόσχημα την έρευνα και την καινοτομία (που τόσο έχει ανάγκη η χώρα) υπεξαίρεσαν εκατομμύρια ευρώ. Όσοι πάλι κατέθεσαν υποτυπώδη και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δυνατότητες αξιοποίησης ερευνητικά πορίσματα πως θα πρέπει να χαρακτηριστούν. Έξυπνοι, πονηροί ή επαγγελματίες τυχοδιώκτες; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στη φυλακή κατέληξαν χθες, μετά την καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, και οι εννέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών του Παντείου Πανεπιστημίου την περίοδο 1992-1998, που φέρεται ότι προκάλεσε ζημιά στο ίδρυμα ύψους περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ (2 δισεκατομμυρίων δραχμών) από υπεξαίρεση χρημάτων που προορίζονταν για ερευνητικά προγράμματα του πανεπιστημίου.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κατά πλειοψηφία και ύστερα από ακροαματική διαδικασία 18 μηνών έκρινε ενόχους τρία πρώην μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του Παντείου και ακόμα έξι μέλη του διοικητικού προσωπικού του για τα αδικήματα της απάτης, υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας και ψευδούς βεβαιώσεως σε βαθμό κακουργήματος, σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει μέχρι και ισόβια κάθειρξη. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63675440

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS