Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Τουλάχιστον 30 νεκροί στον «εμφύλιο» στην Αίγυπτο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δυο ασύμβατοι, δογματικοί κόσμοι συγκρούονται. Το διεφθαρμένο καθεστώς του παρελθόντος με τον ακραίο θρησκευτικό φανατισμό. Υπάρχει ο κοινωνικός καταλύτης σύνεσης για να αποφευχθεί η γενικευμένη εμφυλιοπολεμική σύγκρουση; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί σε όλη την Αίγυπτο, καθώς ισλαμιστές που αντιτίθενται στην ανατροπή του προέδρου Μόρσι έχουν βγει στους δρόμους για να ξεσπάσουν την οργή τους για το πραξικόπημα του στρατού.

Άγριες συγκρούσεις στην Αλεξάνδρεια άφησαν πίσω τους 12 νεκρούς και 200 τραυματίες, ενώ στο Κάιρο πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς οπαδοί και αντίπαλοι του Μόρσι συγκρούστηκαν στο κέντρο της πόλης, ανάμεσα σε τανκς που έχει βγάλει έξω ο στρατός.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη την χώρα χθες «Παρασκευή της Οργής», όπως την ονόμασαν οι ισλαμιστές του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Διαμαρτύρονται κατά της ανατροπής του Μοχάμεντ Μόρσι, και της μεταβατικής κυβέρνησης που θα οριστεί με την στήριξη του στρατού για να οδηγήσει την χώρα σε νέες εκλογές.

Νέος πρωθυπουργός μπορεί να οριστεί, ακόμη και σήμερα Σάββατο. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=521214

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS