Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Αποκλείει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η Μέρκελ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Προς το παρόν, επειδή δεν υπάρχουν τα εργαλεία ώστε οι συνέπειες να είναι ελεγχόμενες. Τα ξαναλέμε  δηλαδή μετά το 2013, όταν θα σας έχουμε στο μόνιμο μηχανισμό και θα έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο το "ξεφόρτωμα" ομολόγων από τις Ευρωπαϊκές τράπεζες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σημαντική πολιτική συμφωνία για τη σταθεροποίηση του ευρώ χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την απόφαση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. Παράλληλα απέρριψε, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση, την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.


Με την απόφαση αυτή «αγοράζουμε πράγματι χρόνο» είπε η Αγκ.Μέρκελ σε συνέντευξή της στο γερμανικό κανάλι ARD. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη και δεν έχει αυτή τη στιγμή την οικονομική δύναμη που χρειάζεται» είπε η κ.Μέρκελ.

Προς το παρόν πρόκειται για «εγγυήσεις που δίνουμε στην Ελλάδα προκειμένου να επιστρέψει στις αγορές» σημείωσε η καγκελάριος.

Απέκλεισε δε την αναδιάρθρωση-«κούρεμα» του ελληνικού χρέους τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρενέργειες. «Δεν έχουμε ακόμη αυτή τη στιγμή τα εργαλεία για να κάνουμε κάτι τέτοιο τόσο ελεγχόμενα ώστε να μην είναι πάρα πολλοί εκείνοι στην Ευρώπη που θα πληγούν» είπε η κ.Μέρκελ. 

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS