Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Κλώτσησαν" Ρεν και ελεγκτές και..Ακόμη σκληρότερο το τελικό πακέτο!!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δεν φτάνει η εμμονή σε μια αδιέξοδη υπερφορολόγηση έρχεται και η Τρόικα να θεωρήσει ανέφικτες τις περισσότερες από τις εναλλακτικές κυβερνητικές προτάσεις (κοινώς δεν πείθουν πλέον κανέναν για τις ικανότητες τους!), Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Τα πάνω-κάτω στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης έφεραν οι ισχυρές αντιδράσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες,  εκδήλωσαν το τεχνικό κλιμάκιο των ελεγκτών που διαπιστώνουν ότι η «μαύρη τρύπα» στο α΄πεντάμηνο ξεπέρασε τα 3,2 δισ. ευρώ.

Το ακόμα χειρότερο: οι επικεφαλής της Τρόικα, αλλά και ο ίδιος ο Όλι Ρεν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τετάρτη με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, εμφανίστηκαν έντονα επιφυλακτικοί απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Φέρονται μάλιστα να απέρριψαν ως "μη ασφαλούς απόδοσης", μέτρα ύψους 3,8 δισ. από τα επιπρόσθετα 6,4 δισ. που περιλαμβάνει για φέτος το Μεσοπρόθεσμο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως οι εκπρόσωποι των πιστωτών δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός πως μία σειρά από μέτρα που είχαν συμφωνηθεί προ μηνός, όπως η μείωση του αφορολόγητου ορίου και η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, δεν συμπεριλήφθηκαν τελικά στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Υπέδειξαν έτσι είτε να επανέλθουν -έστω και την τελευταία στιγμή- στον Εφαρμοστικό Νόμο, είτε να βρεθούν άλλα, ισοδύναμης αποδοτικότητας μέτρα! (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS