Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή -"Συρία: Σε λαό και «σαμποτέρ» διαχωρίζει τους εξεγερμένους ο Άσαντ"

Καθώς οι δυνάμεις καταστολής συνεχίζουν να συγκρούονται με διαδηλωτές, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε σημερινή του ομιλία, διαχώρισε τις ανάγκες του λαού από αυτές των “σαμποτέρ” και υποσχέθηκε βουλευτικές εκλογές τον Αύγουστο, εθνικό διάλογο και ίσως νέο Σύνταγμα. 

Στο πρώτο διάγγελμά του εδώ και δύο μήνες, - το τρίτο από όταν ξεκίνησαν οι ταραχές τον Μάρτιο - ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ότι θα διαφοροποιήσει τις νόμιμες απαιτήσεις του λαού του από αυτές των "σαμποτέρ" και υποσχέθηκε τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών τον Αύγουστο. Επίσης, δήλωσε ότι σύντομα θ΄αρχίσει εθνκός διάλογος και ότι εντός των προσεχών ημερών μια επιτροπή θα καλέσει πάνω από 100 προσωπικότητες για να συζητήσουν τα κριτήρια και τους μηχανισμούς για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Έθεσε μάλιστα ένα χρονοδιάγραμμα ενός μηνός για να υποβληθούν προτάσεις.
Στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού, η οποία γίνεται καθώς οι συγκρούσεις των δυνάμεων καταστολής και των διαδηλωτών συνεχίζονται, ο Άσαντ είπε πως 64.000 άτομα καταζητούνται, με κάποιους από αυτούς να έχουν ήδη παραδοθεί στις αρχές, ενώ συμπλήρωσε ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει την επέκταση της πρόσφατης αμνηστίας. “Οι πράξεις κάποιων δεν έχουν σχέση με τη μεταρρύθμιση αλλά με σαμποτάζ” ,δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια "ξενοκίνητη συνωμοσία", η οποία όμως, όπως υπογράμμισε, την καθιστά πιο "ανθεκτική". (Διαβάστε περισσότερα...)
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS