Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "ΝΔ: εμμένει στα σκοτεινά σημεία των εμπράγματων εγγυήσεων"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τη βραδιά που ανακοινώθηκε η συμφωνία μιλούσα για τις βεβαιότητες αλλά και τις σημαντικές απορίες που προκύπτουν. Αποδεικνύεται σιγά, σιγά, ότι οι ασάφειες για το θέμα των εγγυήσεων και του τρόπου εμπλοκής των ιδιωτών, ήταν τόσο κομβικές που μπορούν να τινάξουν στον αέρα την ουσία της απόφασης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με κεντρικό σύνθημα «ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει» θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία που θα τονίζει σε κάθε ευκαιρία την αδιέξοδη οικονομική πολιτική. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στο ζήτημα των εμπράγματων εγγυήσεων, δηλαδή της υποθήκευσης ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, θεωρώντας πως είναι ένα από τα σκοτεινά και ασαφή σημεία της συμφωνίας
Με εντολή του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των εγγυήσεων για να λάβει το δάνειο η κυβέρνηση με βάσει την απόφαση της συνόδου κορυφής της 21ης  Ιουλίου. Στις εσωτερικές συσκέψεις που έγιναν στη Ν.Δ. υπό τον κ. Σαμαρά, κυρίαρχη είναι η άποψη, ότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου οδηγεί την Ελλάδα σε όλο και πιο ασφυκτικές δεσμεύσεις.

Στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. επισημαίνουν, ότι δικαιώνεται η κριτική που ασκούσε εξ αρχής η αξιωματική αντιπολίτευση και αναφέρουν με ένταση, πως «οι σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης αποδεικνύονται ένα τεράστιο φιάσκο» και η παροχή εγγυήσεων είναι «απαξιωτική».

Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. υποστηρίζουν, ότι η «συμφωνία» με τη Φινλανδία ήταν μόνο η αρχή και παγίωσε μια κατάσταση, που επιβεβαιώνεται και από τη στάση που τηρεί απέναντι στην ελληνική οικονομία και η αυστριακή κυβέρνηση. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=415611


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS