Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Άγριος Σεπτέμβριος"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κάποτε λέγαμε καλό φθινόπωρο περιμένοντας τα πρωτοβρόχια! Τώρα το αντικαταστήσαμε με το "άγριο" και αναμένουμε τα απανωτά χαράτσια της εφορίας! Πότε θα καταλάβουμε ότι η υπερφορολόγηση δεν έσωσε καμιά χώρα και δεν "ανάστησε" καμιά οικονομία. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ.

Αν δεν πείσει τους επιτηρητές που επισήμως καταφθάνουν στις 22 Αυγούστου για τον έλεγχο που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, τότε έρχεται χαράτσι στις δαπάνες: οριστική διαγραφή του αποθεματικού του προϋπολογισμού, νέα περικοπή στις επενδύσεις και σκληρότερο σενάριο για το ενιαίο μισθολόγιο.
Η φορολογική αντεπίθεση της κυβέρνησης, που ολοκληρώνει τις διακοπές της, εκτείνεται σε δύο μέτωπα: στη φοροδιαφυγή και στο νέο πακέτο μέτρων.
Βασικός της στόχος είναι να... κερδίσει χρόνο. Δηλαδή να πείσει την τρόικα ότι δεν μπορεί -από τώρα- να αποδείξει ότι δεν θα πετύχει η κυβέρνηση τους στόχους στα έσοδα. Ετσι, να μεταθέσει το νέο πακέτο μέτρων για ένα τρίμηνο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πέσει στο τραπέζι σχέδιο για ταχύτερη αναδόμηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού η οποία θα βασίζεται στις συστάσεις του ΔΝΤ. Αρμόδια στελέχη εξηγούν ότι αφ' ενός έτσι θα αιτιολογηθεί η (αναμενόμενη) υστέρηση στα έσοδα και αφ' ετέρου δεν θα χαθεί και άλλος χρόνος, δεδομένης της κόντρας με την ΑΔΕΔΥ, αλλά και της αδυναμίας ή απροθυμίας πολιτών και επιχειρήσεων να πληρώσουν τα χαράτσια που ήρθαν ή έρχονται.
Το ποσό που πρέπει να «μαζευτεί» είναι πολύ μεγάλο: θεωρητικά απαιτείται έως το τέλος του έτους να εισρέουν στα κρατικά ταμεία άνω των 6 δισ. ευρώ κάθε μήνα από φόρους. (Διαβάστε περισσότερα...)
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=301779


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS