Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Εγγυήσεις σκέφτεται να ζητήσει και η Αυστρία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι φόβοι ότι το ειδικό καθεστώς εγγυήσεων για τη Φιλανδία θα οδηγήσει κι άλλες χώρες στο να εγείρουν αντίστοιχες απαιτήσεις επιβεβαιώθηκαν σε μια μέρα! Η κυβέρνηση άνοιξε μια κερκόπορτα ικανή να καταστρέψει τα όποια θετικά της τελευταίας συμφωνίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αντιρρήσεις για τη συμφωνία της χώρας μας με την Φινλανδία που προβλέπει παροχή "εγγυήσεων" ως προϋπόθεση για την συμμετοχή της βορειοευρωπαϊκής χώρας στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, εκφράζει η Αυστρία σύμφωνα με το Reuters

Εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών φέρεται μάλιστα να δήλωσε ότι η χώρα του σχεδιάζει να ζητήσει και αυτή ανάλογες εγγυήσεις, εάν οι χώρες της ευρωζώνης εγκρίνουν την συμφωνία Φινλανδίας - Ελλάδας
"Το μοντέλο εγγυήσεων πρέπει να είναι στην διάθεση όλων των χωρών της ευρωζώνης. Θα δούμε αν έτσι έχει το πράγμα", δήλωσε ο Χάραλντ Βάιγκλαϊν σε τηλεφωνική συνέντευξη στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Φινλανδίας, την Helsingin Sanomat, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο Βάιγκλαϊν είπε ότι η συμφωνία μεταξύ της Φινλανδίας και της Ελλάδας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δεν έχει λογική από τη στιγμή που στην ουσία άλλες χώρες θα χρειαστεί να πληρώσουν για τις εγγυήσεις. Πρόσθεσε μάλιστα ότι από ό,τι γνωρίζει η Αυστρία δεν είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης που έχει αυτές τις αντιρρήσεις.
"Από την στιγμή που η Ελλάδα δεν μπορεί να καταβάλει τις εγγυήσεις, θα πρέπει να βοηθήσει η ΕΕ. Στην ουσία οι φορολογούμενοι των άλλων κρατών-μελών. Δεν βλέπουμε πώς αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί", είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Η συμφωνία Φινλανδίας-Ελλάδας θα αποτελέσει το αντικείμενο των συζητήσεων στην ευρωζώνη την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η Αυστρία εξετάζει μηχανισμό με τον οποίο κάποιες χώρες θα λάβουν περισσότερες εγγυήσεις σε σχέση με κάποιες άλλες.
"Κάποιες χώρες θα επωφεληθούν αρκετά από τις εγγυήσεις του ιδιωτικού τομέα. Ίσως μπορέσουμε να βρούμε ένα μοντέλο όπου οι χώρες αυτές θα λάβουν μικρότερες εγγυήσεις (από τον δημόσιο τομέα)", είπε ο Βάιγκλαϊν.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63313236
Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS