Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "«Φιτιλιά» στη ΔΕΘ, μέτρα και εγγυήσεις"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το κωμικοτραγικό με το θέμα των εγγυήσεων είναι το πόσο ακάλυπτους μας αφήνει η Κομισιόν, παραπέμποντας σε εθνικές συμφωνίες! "Γκάφα" ολκής ή πρόσκαιρη επικοινωνιακή διαχείριση του αναπόφευκτου; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Ταφόπλακα» σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει όσο το δυνατόν ήρεμο πολιτικό κλίμα ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης φαίνεται πως βάζει το θέμα των «εγγυήσεων» που ανοίγει πλέον και εντός Ευρωζώνης, έπειτα από τη συμφωνία της Αθήνας με το Ελσίνκι.

Οι Φινλανδοί δεν δέχονται να συζητήσουν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτά που συμφώνησαν με τον Ε. Βενιζέλο, οι Αυστριακοί ψάχνουν τρόπους να εξασφαλίσουν και εκείνοι ανάλογες «εγγυήσεις», η Κομισιόν αντέδρασε και πάλι καθυστερημένα, ενώ στην Αθήνα κυβέρνηση και ΝΔ συγκρούονται σκληρά, με φόντο τη συμφωνία αλλά και το «παράθυρο» που άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών για νέα μέτρα στην περίπτωση που δεν εφαρμοστούν στο ακέραιο όσα ψηφίστηκαν μέσω του Μεσοπρόθεσμου.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το σχόλιο του εκπροσώπου της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ, ο οποίος πέταξε το μπαλάκι στις εθνικές κυβερνήσεις, λέγοντας επί της ουσίας ότι στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου αναφέρεται το θέμα της παροχής των εγγυήσεων. Αφού βέβαια έκανε αυτή την τοποθέτηση στη συνέχεια ζήτησε από τις χώρες – μέλη της ευρωζώνης να μην ακολουθήσουν τη Φινλανδία... (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=87250&catID=1


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS