Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - ""Κληρώνει" εντός 48ώρου για το PSI"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πέρα από τα "επενδυτικά κεφάλαια" που έχουν εξασφαλίσει κέρδη από μια Ελληνική χρεοκοπία,ούτε οι τραπεζίτες θέλουν να τους επιβληθούν όροι που δεν επιθυμούν, ούτε η Ε.Ε. να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερη αστάθεια κι έλλειψη εμπιστοσύνης στα Ευρωπαϊκά ομόλογα. Γι' αυτό και η λύση, παρά τις, περί του αντιθέτου, φήμες. δεν θα αργήσει να υπάρξει! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στην τελική ευθεία, μετά την ολιγοήμερη διακοπή, εισέρχεται σήμερα η διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας, της Ευρώπης και του ΔΝΤ από τη μία και των ομολογιούχων από την άλλη, για την οικειοθελή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και οι δύο πλευρές αισιοδοξούν ότι θα υπάρξει συμφωνία εντός του επόμενου 48ώρου.

Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος δήλωσε αισιόδοξος ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν με επιτυχία, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση προτίθεται να θεσμοθετήσει και εν συνεχεία να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (Collective Action Clauses) για να εξασφαλίσει συμμετοχή που να αγγίζει το 100%.

Αντίστοιχη αισιοδοξία προέρχεται και από τον ιδιωτικό τομέα: ο Bruce Richards, επικεφαλής του hedge fund Marathon Asset Management LP, που είχε συμμετοχή στις συνομιλίες, δηλώνει: «είμαι πεπεισμένος ότι το deal θα γίνει». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: EURO2DAY.GR
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/675902/Article.aspx

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS