Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Κλείδωσε η τελική συμφωνία για το PSI"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όπως εδώ και μέρες διαβεβαιώναμε κόντρα στις δημοσιογραφικές Κασσάνδρες ολοκληρώνεται και το PSI με τους σχετικά πιο αναμενόμενους όρους. Το ζήτημα παραμένει βέβαια αν αυτό μπορεί να καταστήσει από μόνο του βιώσιμο το Ελληνικό χρέος. Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι, όσο η συζήτηση περιφέρεται σε μια ατέρμονη λαγνεία δημοσιονομικής ασφυξίας και χρησιμοποιεί την ανάπτυξη απλά ως ρητορικό άλλοθι! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελική συμφωνία προβλέπει για κάθε 100 ευρώ ελληνικού χρέους, ονομαστικό «κούρεμα» της τάξης του 50%. Για τα υπόλοιπα 50 ευρώ, τα 35 θα ανταλλαχθούν με νέα ελληνικά ομόλογα 30ετούς διάρκειας με 10ετή περίοδο χάριτος και τα 15 θα ανταλλαγούν με διετή ομόλογα του EFSF και δεν θα δοθούν μετρητά στους ιδιώτες επενδυτές όπως προέβλεπε η αρχική συμφωνία.

Τώρα όσον αφορά το επιτόκιο, αυτό θα είναι κλιμακωτό και θα οριοθετείται στο 3,5% για ομόλογα που λήγουν έως το 2014, 3,9% για όσα λήγουν μέχρι το 2020 και 4,6% για τους τίτλους που λήγουν από το 2021 και μετά. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112804711

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS