Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Εκτίναξη της μερικής απασχόλησης την τελευταία διετία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν η πλήρης απασχόληση καλύπτει πλέον το 59% από 67% των συμβάσεων εργασίας και οι αποδοχές μειώνονται ήδη σημαντικά σε πολλούς κλάδους, που σημαίνει ότι ήδη η αγορά προσαρμόζεται στο υφεσιακό περιβάλλον που επέβαλλε η μνημονιακή πολιτική, η θεσμοθετημένη μείωση αποδοχών (και ειδικά των κατώτατων) τι ακριβώς εξυπηρετεί πέρα από την ικανοποίηση ιδεοληπτικών εμμονών; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε μειώσεις μισθών από 10% έως και 42% και μέχρι το όριο των κατώτατων αποδοχών που ορίζονται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας προχώρησαν, μέχρι τις 13 Ιανουρίου του 2012, 52 επιχειρήσεις αξιοποιώντας τον θεσμό των επιχειρησιακών συμβάσεων που αναβίωσε υπό την πίεση και της τρόικας. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις αυτής της μορφής (όσες δηλαδή προβλέπουν μείωση αποδοχών) καλύπτουν 17.531 εργαζομένους.

Σύμφωνα δε με τα απολογιστικά στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που έδωσε στη δημοσιότητα ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Μ. Χάλαρης, στην πλειοψηφία τους (σε 39 περιπτώσεις) οι μειώσεις έγιναν μετά τη σύσταση των «ενώσεων προσώπων» που καλύπτουν στις μικρές επιχειρήσεις την έλλειψη σωματείων. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_94_20/01/2012_469480

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS