Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - "Τέλος στην ατιμωρησία των δημοσίων υπαλλήλων"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - .Επειδή ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, περιμένουμε να δούμε τις λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα σύσταση των επιτροπών και τον τρόπο λειτουργίας τους. Το βασικό βέβαια σε μια κοινωνία που έχει γαλουχηθεί επί δεκαετίες να λειτουργεί με το "γρηγορόσημο" είναι να αλλάξουν οι συνθήκες που δημιουργούν το πλαίσιο της διαφθοράς που είναι η γραφειοκρατία, η πολυνομία κλπ. Κι αυτά απαιτούν μεγαλύτερη πολιτικό σθένος από την απλή τιμωρία κάποιων επίορκων (εάν και όταν συλληφθούν!). Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αυτοδίκαιη αργία ακόμη και απόλυση από το Δημόσιο περιμένει όσους δημοσίους υπαλλήλους τελούν σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που κατατέθηκε χθες προς ψήφιση στη Βουλή από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα.

Τέλος στην ατιμωρησία των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, που μέχρι σήμερα πέφτουν στα μαλακά, φέρνει το νέο πειθαρχικό δίκαιο, όπου εκτός από την αυστηροποίηση των ποινών προβλέπει επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των υποθέσεων και αλλαγή στη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων με τη συμμετοχή δικαστικών. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4687904

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS